Akupunktur hjælper på gigt i knæene

Gigt og knæ smerte, behandling med Akupunktur
Knæ og gigt smerter kan behandles med Akupunktur

Kineserne har vidst det i tusinde år, at det hjælper at bruge de sylespidse nåle, når det handler om at fjerne forskellige ubalancer i kroppen.

De senere år er også vestens læger blevet interesseret i akupunkturens egenskaber. Og eftersom akupunktur har vist sig at have stor effekt på smertelindring, besluttede forskere fra Universitet i Maryland, at teste akupunktur på patienter med gigt og knæ smerter.

En gigtform, der er en af de mest udbredte, og som the American College of Rheumatology oplyser, at mere end 21 millioner mennesker i USA er berørt af.Undersøgelsen omhandlede 570 personer med gigt i knæene.

De blev inddelt i testgrupper, der enten fik 23 behandlinger med traditionel kinesisk akupunktur, 23 placebo akupunktur behandlinger eller et 12 ugers gigt uddannelseskursus. I placebobehandlingen blev nåle fastgjort, men ikke stukket ind i kroppen. Efterfølgende blev knæpatienternes smerteniveau og bevægelsesfunktioner testet.

Undersøgelsen viste, at de patienter, der modtog den traditionelle kinesiske akupunktur, klarede sig klart bedst. Efter 26 uger havde de færrest smerter og den største fremgang i bevægelsesfunktion.

Kilde: FITNEWS.DK

Hos MAXCARE Akupunktur & Zoneterapi, har vi rigtig gode erfaringer med, at behandle problemer med knæ smerter,

Læs evt. mere om hvad Gigt foreningen skriver om alternativ behandling af gigt herunder også med akupunktur, læs mere her.